marți, 24 iunie 2008

Motivatii pro-avort uluitoare in unele tari ale UE. Le vom lua drept exemple si noi? Sa ne fereasca Dumnezeu!



Cazul Florinei, fetiţa de 11 ani care a rămas însărcinată după ce a fost violată de unchiul ei, a stârnit reacţii puternice în rândul cititorilor „Evenimentului zilei“.




Unii dintre aceştia s-au oferit să ajute familia şi să o ducă pe Florina în Marea Britanie, unde avortul este permis până la 24 de săptămâni. În Marea Britanie, costul unei întreruperi de sarcină ajunge la 1.600 de lire, într-o clinică privată. În Olanda, legea este şi mai permisivă, permiţând întreruperea şi la 24 de săptămâni, fiind suficient ca mama să se declare stresată.




Medicii români au decis însă să o lase pe fetiţă să nască şi au trimis-o acasă.„Dacă familia şi fetiţa consideră că avortul este cea mai bună soluţie, ar trebui să li se spună că există şi posibilitatea de a-l face în altă ţară. Împreună cu alte mame care trăiesc în SUA, o putem ajuta financiar pe fetiţă să facă această intervenţie. Este vorba despre un copil, despre o sarcină, despre un viol! Unde sunt drepturile copilului din România?!“, se revoltă Roxana, o cititoare din Marea Britanie.




Olandezele pot face avort dacă sunt stresate. Majoritatea ţărilor europene au legi mult mai permisive decât cea existentă în ţara noastră, mai ales când este vorba despre o sarcină rezultată dintr-un viol, la un copil.




In Austria, Cipru, Portugalia, Suedia, Finlanda, avortul este permis până în luna a şasea de sarcină, în situaţii excepţionale, cum ar fi cele care pun în pericol viaţa mamei, a fătului ori în caz de incest sau viol. Mai exact, în Austria, întreruperea de sarcină, este permisă după săptămâna a 12-a de sarcină dacă există un pericol ce poate afecta sănătatea fizică şi mintală a femeii, dacă există riscul să se nască un copil cu defecte grave fizice şi mintale sau dacă mama are sub 14 ani.




În Suedia, limita până la care poate fi făcut un chiuretaj este de 18 săptămâni, dar este nevoie de permisiunea unui for special, numit Colegiul Naţional pentru Sănătate şi Asistenţă Socială. În Letonia, avortul poate fi făcut şi după trei luni, dacă sarcina este provenită dintr-un viol sau dacă în familie există copii cu malformaţii. În Olanda, femeile pot avorta până în săptămâna a 24-a de sarcină, dacă afirmă că sunt în stare de stres, iar în Belgia, pe aceleaşi motive, se poate face întrerupere de sarcină până la 12 săptămâni.




Medicii români riscă închisoare până la 3 ani. În România, potrivit Codului Penal, medicul riscă să facă închisoare dacă face o întrerupere de sarcină după 14 săptămâni. „Dacă vârsta sarcinii a depăşit 14 săptămâni, întreruperea de sarcină se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani“, se arată în Codul Penal. În legislaţie nu este prevăzut nimic despre ce trebuie făcut în cazul în care o sarcină provine dintr-un incest sau viol. Florina a ajuns la medic în săptămâna a 17-a de sarcină, iar acum este în săptămâna 20. Bazându-se pe această prevedere din Codul Penal, medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi au decis că, din cauza sarcinii înaintate, nu se mai poate face un avort. Aşa că fetiţa a fost trimisă acasă, alături de părinţi, încă de sâmbătă, 21 iunie. „Nu vă mai pot spune nimic despre fetiţă. Va păstra sarcina conform legii, nu are altceva ce să facă. Are deja cinci luni de sarcină, deci e imposibil. Acum e acasă la ea. Nu mai putem spune nimic decât poate când naşte, atât“, a declarat Vica Todosiciuc, directorul Maternităţii „Cuza Vodă“, din Iaşi, unde fetiţa a stat o perioadă.„Nu putem acţiona decât în limitele legii“Şi medicii din Piatra-Neamţ care iniţial se pronunţaseră pentru întreruperea sarcinii fac un pas înapoi. „Cred că la Iaşi s-a ţinut cont de aspectele de etică şi deontologie profesională, dar şi de cele legislative, pentru că, dincolo de toate, orice ai simţi sau gândi vizavi de acest caz nu poţi acţiona decât în limitele legii“, a declarat doctor Georgeta Vintea, şefa Secţiei obstetrică a Spitalului Judeţean Neamţ.




articol preluat de la dresa:


NB: In lipsa unei intelegeri duhovnicesti a situatiei, Protectia copilului din Romania doreste ca fetita de 11 sa avorteze.

http://www.stiripescurt.ro/stiri/protectia-copilului-doreste-ca-fetita-de-11-ani-insarcinata-de-la-iasi-sa-faca-avort/61415.html

Oare de ce nu se intelege inlantuirea de pacate care se pregateste aici? Amestecarea sangelui, viol, avort, fereasca Dumnezeu, deznadejde, sinucidere. Psihologi poate intunecati la minte si inima, favorabili si poate chiar faptuitori ai acestor pacate, sunt chemati la a da sentinte. Pe Dumnezeu nu Il mai consulta nimeni?



Niciun comentariu: