marți, 22 iulie 2008

O posibilă soluţie ori o manipulare crasă?



Cancerul, tratat cu un vaccin din tutun!!!



Noul tratament acţionează asupra sistemului natural de protecţie a organismului pentru a-l forţa să lupte împotriva acestei boli. Terapiile au inclus până acum chimioterapia sau operaţiile chirurgicale, însă cercetătorii au descoperit un nou tratament: vaccinurile din plante de tutun.
Plantele ar putea acţiona ca factori de protecţie, dar şi de grăbire a creşterii anticorpilor incluşi în tratamentul personalizat al bolnavului de cancer, arată noile descoperiri ale cercetătorilor de la Şcoala Medicală a Universităţii Stanford, California, citaţi de DailyMail.
Descoperirile au fost realizate în cadrul primului test al unui vaccin injectabil realizat din plante de tutun modificate genetic. Astfel, s-a observat că planta de tutun poate fi folosită ca metodă de tratament în cazul pacienţilor cu o formă cronicizată de limfom.

Nu există efecte secundare
"Vaccinurile pe bază de plante oferă o metodă de tratament mult mai sigură şi mai rapid de aplicat. Este vorba despre un vaccin personalizat, deoarece tumora fiecărui pacient este diferită. Ironia descoperirii noastre este că încercăm să tratăm cancerul folosind planta de tutun.
Însă niciun element chimic dăunător, cuprins în compoziţia ţigărilor, nu ajunge în vaccinul supus procesului de purificare. Este o încercare de tratare a cancerului fără a se înregistra efecte secundare", a explicat dr. Ronald Levy, şeful secţiei de oncologie a Spitalului Medical Universitar Stanford, California.
Potrivit acestuia, studiul realizat pe 16 pacienţi proaspăt diagnosticaţi cu cancer a fost de dimensiuni prea mici pentru ca rezultatele să poată fi generalizate. Însă se poate vorbi despre un succes al noii terapii, deoarece vaccinul pe bază de plante de tutun a declanşat răspunsul imunitar dorit.


Terapie personalizată
Cercetătorii au injectat frunzele de tutun cu un virus care conţinea gene provenite din tumoră, pentru a infecta planta şi a o determina să producă anticorpii proteici necesari pentru combaterea bolii.
Frunzele de tutun sunt culese după câteva zile şi pisate până ce se transformă într-o soluţie verde din care urmează a fi extraşi şi purificaţi anticorpii. Pasul următor constă în injectarea acestora în corpul pacientului. Rezultatul acestei tehnici este o terapie sigură, necontaminantă, personalizată afecţiunii fiecărui bolnav. Terapia declanşează un răspuns de apărare din partea sistemului imunitarDr. Ronald Levy, şeful secţiei de oncologie a Spitalului Medical Universitar Stanford, California


articol preluat de la adresa


Bine de citit si acesta, pentru a sesiza o diferenţă/absenţă specifică

http://www.cotidianul.ro/a_fost_creat_un_vaccin_anticancer-52510.html

Comentariile vă aparţin.


Niciun comentariu: